100% natuurlijk - Gratis verzending ≥ €50,- Bereikbaar voor persoonlijk advies | 100% natuurlijke producten | Levering binnen 2 werkdagen | Gratis verzending ≥ €50,- | Bereikbaar voor persoonlijk advies |

News

De wereld van natuurlijke supplementen: wat zijn ze en waarom consumeren we ze?

De wereld van natuurlijke supplementen: wat zijn ze en waarom consumeren we ze?

Steeds meer mensen gebruiken tegenwoordig natuurlijke supplementen, een mooie ontwikkeling! Maar, wat zijn dat precies? Simpel gezegd, natuurlijke supplementen bestaan ​​uit multivitaminetabletten, mineralen, aminozuren en kruiden. Kruidenthee wordt ook beschouwd als natuurlijke voedingssupplementen. Mensen nemen natuurlijke supplementen om gezondheidsredenen, in de overtuiging dat ze gezondheidsvoordelen bieden, maar ook bijvoorbeeld bij ondersteuning van sport.

Natuurlijke voedingssupplementen zijn "voedselproducten" en voedsel heeft invloed op ons lichaam. Sommige voedingsmiddelen werken helemaal niet voor bepaalde mensen. Voedsel dat gluten bevat, kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor mensen met glutenintolerantie. Net als voedsel hebben natuurlijke supplementen ook invloed op de gezondheid en het welzijn. Niet iedereen zal op dezelfde manier op hetzelfde voedingssupplement reageren. Natuurlijke supplementen kunnen mogen aanspraak maken op diagnoses, genezingen, behandelingen of ziektepreventie. Er wordt enkel toegestaan dat natuurlijke supplementen mogen beweren dat ze kunnen bijdragen aan de gezondheid en welzijn. Eigen ervaringen delen mag natuurlijk wel altijd en die zijn enorm waardevol! Tip: Controleer altijd hoe u zich voelt voor, tijdens en na het innemen van natuurlijke supplementen. Misschien wilt u een dagboek bijhouden en wijzigingen in uw welzijn noteren.


Drie redenen waarom mensen natuurlijke supplementen gebruiken:

1. Mensen geloven dat natuurlijke supplementen hun gezondheid op een holistische manier zullen verbeteren. We zien soms dat onze voorouders wijs zijn en veel meer weten dan wij, hun moderne afstammelingen. Sommige mensen maken zich zorgen dat we het contact met voorouderlijke kennis van kruiden en hun natuurlijke helende eigenschappen hebben verloren.

2. Mensen willen erop vertrouwen dat het nemen van natuurlijke voedingssupplementen 'natuurlijker' is. Daarbij zijn er ook velen van ons zijn wantrouwend geworden over hoe machtig grote farmaceutische bedrijven zijn geworden.

3. Veel mensen nemen natuurlijke supplementen omdat ze beslissingen willen nemen over hun eigen gezondheid. Begrijpen welke natuurlijke supplementen u moet nemen om uw gezondheid te verbeteren, is belangrijk. Het vinden van de juiste supplementen kan u helpen op uw reis naar een holistische gezondheid. Je lichaamschemie is individueel voor jou, dus het is belangrijk om jouw eigen lichaam en geest goed te leren kennen.

Wat maakt kruiden en kruidensupplementen zo belangrijk voor uw welzijn?Veel mensen zijn nieuwsgierig naar natuurlijke supplementen en kruiden voor gezondheid en welzijn. Kruidengeneesmiddelen bestaan ​​al millennia. Kruiden dragen niet alleen bij aan een gezond voedingspatroon, ze zijn het kruid van het leven en worden gebruikt in keukens van over de hele wereld.  Welke kruiden zijn niet alleen heerlijk in thee, salades en zelfs gebakken op pizza, maar zitten boordevol gezondheidsvoordelen? Je hebt misschien gehoord van verse kruiden zoals munt, basilicum en kamille. Deze kruiden hebben ook therapeutische eigenschappen. Mensen gebruiken munt vaak voor indigestie, basilicum voor nierproblemen en kamille voor angst.


Mensen gebruiken de krachtige "actieve ingrediënten" in kruiden diverse gezondheidsredenen. Mensen weten al duizenden jaren hoe ze kruiden moeten gebruiken. Sommige kruiden vormen de basis voor enkele van de veel voorkomende medicijnen van vandaag.

Een voorbeeld van zo'n kruid is witte wilgenschors. Onderzoekers hebben de eigenschappen in wilgenschors die koorts verlichten, geïdentificeerd en geïsoleerd. Ze gebruikten die kennis om een ​​synthetisch derivaat te maken dat over de toonbank wordt verkocht, vooral bekend als aspirine.


Vier wereldregio's met interessante kruidentradities

Kruiden en kruidengeneesmiddelen komen veel voor in specifieke regio's over de hele wereld.

Er zijn vier hoofdregio's in de wereld met interessante tradities waarbij kruiden en kruidengeneesmiddelen worden gebruikt: 

Zuid-Amerika: In Zuid-Amerika zijn landen als Peru rijk aan bossen en exotische flora. Veel Zuid-Amerikanen begrijpen dat kruidengeneeskunde belangrijk is voor hun economie. Zuid-Amerikaanse sjamanen zijn bijzonder gevoelig voor planten en hun "magische" toepassingen.

Afrika: In veel delen van landelijk Afrika bieden traditionele genezers kruiden aan als therapie. Inheemse kruiden zijn de meest toegankelijke en betaalbare hulpbronnen die beschikbaar zijn voor de lokale bevolking. En vaak de enige bronnen voor honderden kilometers. Onderzoek in alternatieve geneeswijzen toont aan dat het gebruik van de hele plant gunstiger is. Het is beter om de hele plant te gebruiken dan om individuele eigenschappen van de plant te isoleren. Dit wordt 'synergie van de hele plant' genoemd. In het onderzoek zijn veel van deze planten die inheems zijn in Afrikaanse stammen antibacterieel. Velen zijn ook schimmelwerend, ontstekingsremmend en natuurlijke diuretica, enz.

China: In Oost-Aziatische landen zoals Japan en China is moderne geneeskunde beschikbaar. De successen in de Chinese geneeskunde die kruidengeneesmiddelen gebruiken, winnen aan aanzien in het westen. Sommige traditionele Chinese geneeskunde bepaalt de manier waarop het westen naar natuurlijke therapieën kijkt. Deze remedies laten veel positieve resultaten zien in het onderzoek.

India: Ayurveda is een oud systeem van complementaire en uitgebreide traditionele geneeskunde. Dit wetenschappelijke medicinale systeem is inheems in India. Het woord Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’. ‘Ayurveda’ omvat twee Sanskrietwoorden, Ayu (leven) en Veda (kennis of wetenschap).

Traditionele geneeskunde uit verschillende wereldregio's helpt ons onze voorouders te begrijpen. Onze voorouders hadden een diep begrip van kruiden als natuurlijke geneeskunde. Natuurlijke kruiden hebben een groot potentieel als medicijn.

Moderne mensen die traditionele geneeskunde begrijpen, kunnen ons helpen in te zien hoe belangrijk kruiden tegenwoordig zijn. Deze traditionele kennis en wetenschap ondersteunt wat onze voorouders altijd al wisten.

Plantengeneeskunde en de opkomende wetenschap van wat sommige mensen al lang hebben geweten

Plantaardige medicijnen krijgen steeds meer aanzien in de westerse samenleving. Onderzoek naar de ayurvedische plantengeneeskunde heeft een belangrijke wending genomen. Recent onderzoek toont aan dat ayurvedische plantmedicijnen veel gezondheidsvoordelen hebben.

Beoefenaars van deze traditionele therapieën gebruiken ayurvedische plantenmedicijnen om het lichaam te "reinigen". Plantengeneeskunde wordt ook gebruikt om ziekten te voorkomen en om de geest, het lichaam en de geest in balans te houden.

Een basisprincipe van de Ayurvedische geneeskunde is preventieve gezondheid. In het westen reageren we vaak op ziekte, in tegenstelling tot het voorkomen van ziekte. Ayurvedische geneeskunde leert om een ​​evenwicht te bewaren tussen uw geest, lichaam en omgeving.

Een van de belangrijkste plantaardige medicijnen die in de Ayurvedische traditie worden gebruikt, is Ashwagandha. Ashwagandha is een Sattvische Kapha Rasayana, gebruikt door oude beoefenaars. Ashwagandha werd aanvankelijk verondersteld om geluk en jeugdigheid te bevorderen.

Ashwagandha heeft een lange gebruiksgeschiedenis waarvan bewezen is dat het verschillende gezondheidsbevorderende effecten heeft. Deze effecten zijn onder meer verhoogde energie, een sneller metabolisme. Er wordt ook melding gemaakt van een verbeterde algehele lichamelijke en gewrichtsgezondheid. Ashwagandha helpt ook bij het bevorderen van een verminderde stressreactie. De actieve ingrediënten in dit kruid zijn een groep natuurlijke verbindingen, withanolide-glycosiden.

Kurkuma is een ander kruid dat als een plantenmedicijn wordt beschouwd. Kurkuma is een veelgebruikt ingrediënt dat wordt aangetroffen in Indiase en Zuidoost-Aziatische gerechten, zoals curry. Curcumine is een product van kurkuma en geeft de plant zijn gele kleur. Curcumine vermindert oxidatie veroorzaakt door ontstekingen. Onderzoek suggereert dat het zelfs "vrije radicalen opruimt of neutraliseert".

Er bestaan ​​ongeveer 600 holistische formules en 250 afzonderlijke planten in de Ayurvedische geneeskunde. Deze plantmedicijnen worden meestal gecategoriseerd volgens het soort gebruik dat nodig is. Sommige hiervan zijn therapieën voor verlichting van ongemak of verhoogde vitaliteit.

Moeder natuur of wetenschap: zijn synthetische drugs het antwoord?

Zijn synthetische supplementen of medicatie meer of minder effectief dan plantaardige stoffen? Het bestaat absoluut geen twijfel dat synthetische supplementen en medicatie een sterke plaats hebben in de geneeskunde. Het harde werk van doktoren en onderzoekers moet natuurlijk erkend worden, er zijn immers aandoeningen die zij kunnen genezen en behandelen die de traditionele geneeskunde niet kan.

Wij hopen jullie weer nieuwe inzichten te hebben gegeven over de wereld van natuurlijke supplementen.

Onze producten zijn allemaal 100% natuurlijk en met veel zorg samengesteld.
Onze Morning Booster thee bevat onder andere Kurkuma, Kardemom, Gember en veel meer!

Morning Booster Kruidenthee

Bestel snel en ervaar zelf ook dit heerlijke gevoel.