100% natuurlijk - Gratis verzending ≥ €50,- Bereikbaar voor persoonlijk advies | 100% natuurlijke producten | Levering binnen 2 werkdagen | Gratis verzending ≥ €50,- | Bereikbaar voor persoonlijk advies |

News

Geschiedenis van de Cannabis plant

Geschiedenis van de Cannabis plant

Cannabis heeft een enorme geschiedenis en bestaat uit het blad en de bloem van de cannabis plant. Deze wonderlijke plant wordt al duizenden jaren door mensen verbouwd en wordt voor veel meer gebruikt dan alleen maar recreatie. Ook is cannabis een van de oudste en belangrijkste gewassen uit de geschiedenis.

Producten van de Cannabis plant

In China werd al duizenden jaren wiet gekweekt en dan niet voor recreatief gebruik maar vooral voor de vezels. De vezels uit de takken van de cannabisplant zijn erg sterk en werden gebruikt voor het maken van kleding, netten om te vissen, touw en zelfs papier. Dit papier heeft een veel langere levensduur en scheurt minder snel dan het huidige papier wat uit bomen gewonnen wordt.

Cannabis als voedsel

Cannabis is duizenden jaren ook als voedsel gebruikt. Het is in China jarenlang gebruikt als graan, totdat er huidige en betere graansoorten ontstonden. Echter worden de zaden van de cannabisplant nog steeds gebruikt als voedsel voor dieren en tevens zie je in steeds meer winkels hennepzaden die bedoeld zijn om gegeten te worden.

Medicinale werking van Cannabis

Daarbij is al duizenden jaren bekend dat de cannabisplant medicinale of therapeutische eigenschappen heeft. Niet alleen het blad of de bloem (de cannabis zelf) werd gebruikt voor medicinale of therapeutische doeleinden maar ook de wortels van de wietplant werden hiervoor gebruikt. Er is een boek gevonden in China van ongeveer 4000 jaar geleden en toendertijd was al bekend dat cannabis prima zou werken bij de behandeling van beriberi, malaria, verstoppingen, menstruatiepijn en reumatische pijnen. Doktoren schreven in die tijd vaak cannabis voor om een groot aantal kwalen te verzachten. Echter zit de medicijnen wereld ook niet stil en vele jaren later werd de cannabis vervangen door de aspirine.